Armenia cere Ajutorul Rusiei in fata Atacurilor Lansate de Azerbaidjan

Armenia cere Ajutorul Rusiei fata Atacurilor Lansate Azerbaidjan

Armenia a cerut ajutorul Rusiei pentru a interveni in razboiul sau cu Azerbaidjan, iar asta pentru ca, din cate se pare, nu poate sa faca fata singura atacurilor care vin de la tara vecina, acuzand-o deasemenea de faptul ca a lovit cu un bouz o masina a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Azerbaidjan a lansat cateva atacuri de succes impotriva Armeniei in cursul ultimelor zile, iar in urma lor, Armenia cere Rusiei pentru a se proteja impotriva unor noi atacuri, dar si a ocuparii unor teritorii de catre armata azera, si desigur ca lucrurile se complica extrem de mult din punct de vedere politic daca rusii se implica.

“Armenia cere blocului militar condus de rusi să intervină împotriva Azerbaidjanului. Armenia, membră a blocului, a acuzat Azerbaidjanul că a bombardat un vehicul al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei și că a invadat teritoriul armean recunoscut la nivel internațional.

Azerbaidjan a învins republica nerecunoscută Artsakh, un teritoriu azer populat de armeni, și a pus mâna pe cea mai mare parte a teritoriului său în 2020. Trupele azere au ocupat și coridorul Lachin, care leagă Artsakh de Armenia, în august 2022.”