Volodimir Zelenski Anunta Masurile Luate de Ucraina in Teritoriile Eliberate

Volodimir Zelenski Anunta Masurile Luate de Ucraina in Teritoriile Eliberate

Volodimir Zelenski anunta cu mandrie ca masurile de stabilizare intr-o regiune cu o suprafata totala de peste 4.000 de kilometri patrati au fost finalizate, iar pe tot teritoriul eliberat de catre armata ucraineana, adica peste 8.000 de kilometri patrati in total, continua aceste masuri importante.

Volodimir Zelenski lauda soldatii ucrainieni curajosi care au luptat pentru eliberarea acestor zone, dar spune deasemenea si care dintre tarile europene continua sa-si ofere ajutorul pentru tara sa, inclusiv cu armament care va ajuta foarte mult in luptele viitoare care vor fi purtate.

“Deocamdată, măsurile de stabilizare au fost finalizate în raioanele cu o suprafață totală de peste 4.000 de kilometri pătrați. Stabilizarea continuă pe teritoriul eliberat de aproximativ aceeași dimensiune. Sunt depistate rămășițe de ocupanți și grupuri de sabotaj, colaboratori sunt reținuți și securitatea deplină este restabilită.

Este foarte important ca împreună cu trupele noastre, cu steagul nostru, viața normală obișnuită să vină pe teritoriul deocupat.

De exemplu, în Balakliya, în Hrakove, a început deja plata pensiilor pentru cinci luni deodată, pentru perioada în care pur și simplu nu puteam face plăți din cauza ocupației. Și toți pensionarii ucraineni din teritoriul eliberat vor primi plăți. Ucraina își îndeplinește întotdeauna obligațiile sociale față de oameni.

Danemarca și Estonia susțin ferm Ucraina în toate etapele luptei noastre împotriva agresiunii ruse. În special, prin furnizarea de arme atât de necesare pentru dezocuparea teritoriilor noastre. De întărirea armatei ucrainene depind nu numai stabilitatea și rezistența țării noastre, ci și securitatea întregii Europe.

Mulțumim ministrului apărării al Danemarcei Morten Bedsko și ministrului apărării al Estoniei Hanno Pevkur pentru întâlnirea și sprijinul constant al Ucrainei!”