Rusia Recunoaste Oficial Prima Infrangere in Razboiul din Ucraina

Rusia Recunoaste Oficial Prima Infrangere Razboiul Ucraina

Rusia recunoaste pentru prima oara o infragere intr-o batalie a razboiului din Ucraina, conform Institutului pentru Studierea Razboiului din SUA, aceasta fiind o premiera care arata ca pana si rusii pot sa admita atunci cand sunt invinsi intr-o anumita regiune a Ucrainei in bataliile realizate.

Conform institutului american, Rusia a recunoscut infrangerea din Harkov, iar propagandistii sai incearca sa explice de ce s-a intamplat acest lucru, cautand si diversi vinovati pentru trupele care au fugit din fata ucrainienilor, dar si tehnica militara care a fost lasata in urma de catre cei care incercau sa scape.

“Kremlinul recunoaște înfrângerea pentru prima dată de la începutul războiului.

Oficialii ruși și propagandiștii mass-media discută în prezent motivele înfrângerii Rusiei în Oblastul Harkov, a scris Institutul pentru Studierea Războiului în ultima sa actualizare.

Ministerul rus al Apărării a încercat să explice înfrângerea Rusiei în mod similar cu „gestul de bunăvoință” al retragerii sale din Insula Șerpilor sau cu decizia de a acorda prioritate „eliberarii” Donbasului după înfrângerea acestuia în jurul Kievului, dar răspunsul a fost criticat online, a spus ISW. .

Grupul de reflecție american a mai spus că „sursele de la Kremlin lucrează acum pentru a-l elibera pe Putin de orice responsabilitate pentru înfrângere” și încearcă să dea vina pe „consilierii militari subinformați din cercul lui Putin”.”