Deciziile Guvernului Romaniei in Plina Criza Energetica in Europa

Deciziile Guvernului Romaniei in Plina Criza Energetica in Europa

Deciziile oficiale luate de catre Guvernul Romaniei in cadrul sedintei celei mai recente alatura tara noastra deciziilor luate la nivel european pentru gestionarea situatiei privind cresterea preturilor la energie electrica si reducerea consumului, iar mai jos puteti citi exact ceea ce a fost hotarat.

România se alătură deciziilor agreate la nivel european pentru gestionarea situației generate de creșterea prețului la energie și reducerea consumului.

Am regăsit în discursul susținut astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care a prezentat Starea Uniunii Europene, preocuparea noastră de a proteja cetățenii și economia de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale. Măsurile luate deja de Guvern sunt aliniate propunerilor discutate la nivelul Comisiei Europene.

La cel mai recent Consiliu al miniștrilor energiei, ministrul Virgil Popescu a prezentat punctul de vedere al României: susținerea plafonării prețului la gaze naturale, decuplarea prețului gazului natural de prețul energiei electrice, măsuri cu privire la taxarea lanțului producător-trader, furnizor care face trading. Vom merge cu același mandat în discuții la Bruxelles. Împreună, toate statele membre, trebuie să dăm dovadă de solidaritate.

Este nevoie ca în aceste vremuri de criză, spiritul solidarității să fie mai puternic resimțit și în relația dintre cetățeni și instituții. Am solicitat tuturor ministerelor să prezinte în termen de două săptămâni un plan de măsuri pentru eficiență energetică și reducere a risipei aplicabil la nivelul fiecărei instituții, pentru a oferi un exemplu al cumpătării.