Sorin Grindeanu: Masurile de Ultim Moment Decise, in ce Investeste Guvernul Romaniei

Sorin Grindeanu Masurile Ultim Moment Decise Investeste Guvernul Romaniei

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anuntat in mod oficial decizia Guvernului Romaniei de a face investitii in siguranta transportului aerian din Romania prin modernizarea a doua aeroporturi, cel din Cluj-Napoca, dar si cel din Satu Mare, dupa cum puteti vedea si mai jos.

Sorin Grindeanu a semnat contracte pentru ca aceste aeroporturi sa poata fi modernizate, si vorbim despre decizii care vor fi benefice pentru milioane de oameni care sunt in zona de acoperire ale acestor aeroporturi, totul urmand a fi realizat pana la finalul anului 2023, conform declaratiei de mai jos.

“Investim în siguranța Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj Napoca! Prin contractul de finanțare pe care l-am semnat astăzi, Aeroportul Internațional din Cluj Napoca va achiziționa echipamente pentru: -deszăpezire -degivrare -determinarea gradului de frânare. Investițiile vor spori condițiile de siguranță în operațiunile de manevră a aeronavelor și a suprafețelor de mișcare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de aproximativ 8 milioane lei, iar achizițiile trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023). Majoritatea sumei este asigurată prin fonduri europene (FEDR) și completată cu bani de la Bugetul de Stat și din contribuția proprie a aeroportului.

Modernizăm aeroportul din Satu Mare! Am semnat astăzi două contracte de finanțare cu o valoare totală de 433 milioane de lei, contracte în baza cărora vor fi realizate mai multe investiții în Aeroportul Internațional din Satu Mare.

Astfel, 365 milioane de lei vor fi folosite pentru: -realizarea unui terminal nou și extinderea terminalului existent – reabilitarea pistei – extinderea platformei de îmbarcare – echipamente moderne pentru activitățile aeroportuare pe timp de iarnă. 68 de milioane de lei este finanțarea dedicată îmbunătățirii condițiilor de siguranță și de securitate pe Aeroport

Va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km -vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate -vor fi achiziționate o autospecială de intervenție și o ambulanță. Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) și completate din alocări de la Bugetul de Stat și bugetul local al Județului Satu Mare. Ambele proiecte trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023).”