Rusiei I se Cere sa Urgenteze Alipirea Teritoriilor din Donbas, Ucraina

Rusiei I se Cere sa Urgenteze Alipirea Teritoriilor din Donbas, Ucraina

Rusiei i se cere sa urgenteze procesul de alipire a teritoriilor din Donbas la teritoriul sau, iar asta deoarece contraofensiva Ucrainei incepe sa aiba succes, iar liderii republicilor separatiste spera ca o alipire a teritoriilor de Rusia va opri atacurile lansate de catre Ucraina, desi pare putin probabil.

Rusia ar fi obligata sa atace cu toata forta armata ucraineana in teritoriile din Donbas in care aceasta a eliberat localitati ocupate anterior de catre separatisti, sau armata rusa, insa asta ar insemna alocarea unor resurse foarte mari pentru indeplinirea obiectivului, ceea ce pare improbabil.

“Apelurile urgente ale împuterniciților ruși de a se alătura Rusiei provoacă panică. Institutul pentru Studierea Războiului a declarat că apelurile reprezentanților ruși de a anexa imediat regiunile Luhansk și Donețk „intră în panică pe forțele proxy și pe unii factori de decizie de la Kremlin”.

Deoarece Rusia nu controlează întreaga regiune, anexarea teritoriilor proxy ar însemna că zonele controlate de ucrainean ar fi „după definiția Kremlinului parțial „ocupate” de autoritățile ucrainene legitime și de forțele ucrainene în avans”, a spus ISW.

Acest lucru ar plasa Kremlinul în poziția ciudată de a cere ca forțele ucrainene să nu ocupe teritoriul „rus” și în poziția umilitoare de a nu putea aplica această cerere”, potrivit ISW.”