Sorin Grindeanu: Anuntul Oficial pentru Noi Tronsoane din Autostrada A7 spre Moldova

Sorin Grindeanu Anuntul Oficial Noi Tronsoane Autostrada A7 Moldova

Sorin Grindeanu a facut un anunt extrem de important pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca a fost in sfarsit desemnat constructorul pentru ultimele doua tronsoane ale autostrazii A7 Buzau – Focsani, iar in 10 zile pot fi semnate si contractele, daca nu exista contestatii.

Sorin Grindeanu spune ca tronsoanele 2 si 3, pentru care s-a facut desemnarea, vor fi construite de aceeasi companie care construieste tronsoanele 1 si 4, iar in cazul lor e vorba despre un proces de constructie care va dura pana in anul 2025, asta desigur daca totul se desfasoara fara probleme, si va exista finantare.

“A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7)! În 10 zile pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni. Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025). Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcția a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna. Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.”