Enel: IMPORTANT Anunt de Informare pentru Clientii din Romania Acum

Enel IMPORTANT Anunt Informare Clientii Romania Acum

Enel, una dintre companiile de energie din Romania cu milioane de clienti pentru servicii de energie electrica si gaze naturale, a publicat un nou anunt de informare extrem de important prin care incearca sa le aduca in atentie romanilor felul in care se face plafonarea pretului pentru servicii.

Enel explica mai jos ceea ce include pretul final pe care ei il platesc in facturile pe care le primesc pentru serviciile de energie electrica si gaze naturale, iar asta pentru ca acesta este facut in baza noilor reglementari legale adoptate de catre Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei in 2022.

Puteti vedea mai jos ca indiferent la ce pret vinde Enel Romania curentul electric si gazele naturale, in final noi vom plati tot pretul plafonat de catre autoritati, dar in conditiile de plafonare pe care acestea le-au impus pentru Romania, asa ca e important sa aveti in vedere inclusiv acest lucru.

Enel Romania explica pe website-ul sau si cum anume se plafoneaza preturile pentru curent electric si gaze naturale in functie de consumul lunar pe care il avem, un element extrem de important in baza caruia ne putem face o idee cu privire la cat vom plati in fiecare luna pentru serviciile de care beneficiem.

Prețul final facturat este prețul per kw/h pe care îl vei plăti către furnizor, stabilit prin lege (indiferent de prețul din contractul tău) pentru perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2023. Acesta are următoarele componente de preț incluse:

Prețul final facturat pentru energie electrică include componenta de preţ a energiei active (componentă de achiziție și componentă de furnizare), acciza, tarifele reglementate de transport şi distribuţie, serviciile de sistem, certificatele verzi, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă energetică şi TVA.

Prețul final facturat pentru gaze naturale include componenta de preț a gazelor naturale (componentă de achiziție și componentă de furnizare), costul de transport, tariful de înmagazinare, tariful de distribuţie și TVA.