ATENTIONAREA ING Bank pentru Toti Clientii din Romania, Pericolul Serios

ATENTIONAREA ING Bank Toti Clientii Romania Pericolul Serios

ING Bank a emis o atentionare extrem de importanta pe care toti clientii din Romania trebuie sa o stie in momentul de fata, iar asta pentru ca le vorbeste oamenilor despre un foarte real si serios pericol care ii poate lasa fara banii din conturi daca ei nu sunt suficient de vigilenti cand vand ceva online.

ING Bank vorbeste mai jos intr-o atentionare oficiala transmisa clientilor despre pericolele care pot aparea in momentul in care alegem sa vindem online orice fel de produse care ne-ar putea interesa, iar asta pentru ca in ultima vreme se pare ca s-au intensificat atacurile de tip phishing in Romania.

Dupa cum puteti vedea in mesjaul de mai jos, cei de la ING vorbesc despre modul in care sunt “momiti” oamenii obisnuiti sa isi cedeze datele personale catre necunoscuti, iar asta pentru ca ele pot fi folosite impotriva lor, sau pot fi folosite pentru a li se fura banii din conturi, totul fara ca ei sa stie.

ING explica si pe website-ul sau cum se realizeaza acelasi lucru, si spune ca atacurile pot fi facute inclusiv prin social media, sau prin apeluri telefonice, asa ca este foarte important sa fim foarte atenti la ceea ce se se intampla in mediul online, si sa nu ne lasam pacaliti de atacurile frauduloase existente.

Am observat în ultima vreme o creștere a numărului de încercări frauduloase de a obține bani ilegal de la diferite persoane. Această metodă se numește „phishing” și vizează orice persoană, prin diferite metode și canale. Iată câteva detalii, pe scurt.

Cum arată această momeală ? Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele ING sau al unei instituții.

ATENTIONAREA ING Bank Toti Clientii Romania Pericolul Serios fraude