Sorin Grindeanu: IMPORTANTE Anunturi pentru Autostrazile Noi Asteptate in Romania

Sorin Grindeanu IMPORTANTE Anunturi Autostrazile Noi Asteptate Romania

Sorin Grindeanu are noi vesti foarte bune pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbeste din nou despre ceea ce se face pentru constructia autostrazilor asteptate de catre romani, dar si despre investitii care urmeaza sa fie facute in Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara.

Sorin Grindeanu vorbeste mai jos despre autostrada Focsani – Bacau, dar si despre cea Lugoj – Deva, cu portiunea lipsa de 9 kilometri, astfel ca vorbim despre vesti extrem de bune pentru romani, chiar daca va dura ceva timp pana cand totul va fi licitat, semnat, si construit efectiv.

“12 oferte au fost depuse pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău (95,9 km)! Pentru lotul 1 (Focșani-Domnești Târg)- în lungime de 35,6 km și cu o valoare estimată de 2,98 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 4 Asocieri de constructori din România și Turcia.

Pentru Lotul 2 (Domnești Târg-Răcăciuni)- cu o lungime de 38,78 km și o valoare estimată de 3,14 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 4 Asocieri de constructori din România și Turcia. Pentru Lotul 3 ( Răcăciuni- Bacău)- cu o lungime de 21,52 km și o valoare estimată de 2,11 miliarde de lei (fără TVA)- s-au primit oferte de la 4 Asocieri de constructori tot din România și Turcia.

Pentru fiecare lot perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni. Toată Autostrada Focșani-Bacău va avea o lungime de 95,9 km și are o valoare totală estimată de 8,24 miliarde de lei (fără TVA). Investiția este finanțată prin PNRR.

O Asociere de constructori români și bosniaci a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru construcția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (9,13 km)! După semnarea contractului, asocierea va avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția propriu zisă a secțiunilor E și D ale lotului 2 din această autostradă.

Suma de 1,82 miliarde de lei (fără TVA), asigurată prin PNRR, va fi folosită inclusiv pentru construcția a doua tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km (faimoasele “tuneluri pentru urși”). În cazul în care nu vor fi contestații, în 10 zile pot fi demarate procedurile pentru semnarea contractului.

Am semnat astăzi contractul pentru finanțarea unor dotări care vor spori nivelul siguranță al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” din Timișoara (136 milioane de lei). Este cel de al patrulea contract pentru finanțarea acestui aeroport semnat în 2022, astfel încât Aeroportul Internațional din Timișoara să poată oferi condiții de siguranță și confort la standarde europene.

Banii alocați prin acest contract de finanțare vor fi folosiți pentru: – realizarea unui centru de comandă – construcția unui drum perimetral de siguranță – montarea unui gard perimetral de ultimă generație (inteligent) – modernizarea punctelor de control acces 1, 2 și 5 – construcția unei substații PSI pentru intervenție rapidă – modernizarea sistemelor de supraveghere video. Întregul proiect trebuie finalizat până la finalul anului viitor (2023).”