Heracleea 22: Soldatii Armatei Romane au Participat la Exercitii Militare in Delta Dunarii

Heracleea 22 Soldatii Armatei Romane Participat Exercitii Militare Delta Dunarii

Heracleea 22 este un exercitiu militar care a avut loc in Delta Dunarii, militarii Armatei Romane participand pentru a-si imbunatati capacitatea de a participa la misiuni militare reale, iar mai jos aveti mai multe detalii cu privire la ceea spune Ministerul Apararii.

Acțiuni tactice combinate în teren în cadrul exercițiului „Heracleea 22”.

Infanteriștii marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină au desfășurat în perioada 19-23 septembrie, exercițiul multinațional întrunit „Heracleea 22”, un amplu exercițiu fluvial de antrenament în teren, în raionul Mahmudia din Delta Dunării.

În cadrul exercițiului au fost angrenați peste 300 de militari aparținând Regimentului 307 Infanterie Marină, Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, Divizionului 88 Vedete Fluviale, Batalionului 22 Infanterie „Romanați”, Batalionului 32 Cercetare-Supraveghere „Mircea”, un pluton de infanteriști al partenerilor francezi și un pluton american din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată.

Exercițiul, planificat și coordonat de infanteriștii marini, s-a desfășurat în trei medii de acțiune, naval, terestru și aerian, astfel încât tehnica participantă a constat în două nave militare fluviale (un monitor și o vedetă fluvială), 25 de ambarcațiuni ușoare de asalt motopropulsoare, 3 transportoare blindate pentru trupe Piranha, 7 transportoare amfibii blindate de cercetare, 4 elicoptere Black Hawk, 20 de autocamioane, 10 autospeciale și tehnică de sprijin logistic.

Conform scenariului tactic, acțiunile militare au urmărit securizarea și apărarea unor obiective de infrastructură critică împotriva forțelor aeropurtate și a grupurilor de cercetare-diversiune ale inamicului sprijinite de forțe paramilitare locale. În cadrul exercițiului, regimentul a dislocat cea mai mare parte a forțelor, acestea fiind integrate forțelor de infanteriști internaționali, elementul-cheie fiind dat de acțiunea comună, combinată, sincronizată și coerentă, bazată pe coeziunea militarilor la nivel întrunit.