Ministrul Apararii: IMPORTANT Anunt Oficial privind Razboiul din Ucraina si Vladimir Putin

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt Oficial Razboiul Ucraina Vladimir Putin

Ministrul Apararii le vorbeste tuturor romanilor din toata tara printr-un anunt important care este legat de razboiul din Ucraina, dar si de deciziile recente ale lui Vladimir Putin, iar asta pentru ca explica de ce in momentul de fata este improbabila folosirea armelor nucleare, si exista sanse minime ca asta sa se intample vreodata.

Ministrul Apararii ii linisteste pe romanii din intreaga tara cu explicatii privind motivele din cauza carora un razboi nuclear are sanse infime de a incepe, mai ales ca el ar presupune distrugere aproape totala atat a agresorilor, cat si a celor care sunt vizati de catre armele nucleare care exista acum.

“In Romania nu se schimba nimic (n. red. intrebat despre schimbarile din romania dupa anuntarea mobilizarii in Rusia) pentru ca eram intr-o stare de vigilenta inca de la inceputul razboiului, fiind vecini, avand Insula Serpilor in acel moment ca un punct strategic, in care se ducea razboiul, foarte aproape, NATO deasemenea pregatindu-se pentru a apara flancul estic, unde suntem si noi.

Ceea ce s-a intamplat la Madrid ati vazut ca s-a creat un echilibru intre nordul si sudul flancului estic, adica o fortificare pe acest flanc in care se afla Romania, deci noi mergem mai departe cu strategia defensiva pe care NATO a pregatit-o aici, si sigur ca acceleram toate procesele de inzestrare, cat este posibil astazi, in acest moment.

Incercam deasemenea sa ne pregatim cu aplicatiile care se fac, si care sunt programate de ani de zile ale NATO pe teritoriul nostru se desfasoara in acelasi ritm. Nu schimba cu nimic acest nou anunt al lui Putin, care de foarte multi analisti il eticheteaza ca fiind unul al neputintei mai degraba, pentru ca am vorbit despre armele nucleare, si despre folosirea lor, inseamna mai degraba o incercare de a descuraja.

Este un echilibru al violentei, al violentei ultime care se naste prin asemenea declaratii, pentru ca pana la urma este un lucru stiut ca nimeni nu poate folosi armele nucleare impotriva celuilalt atat timp cat exista un echilibru al acestor arsenale. De fapt intreaga cursa a inarmarilor de 50 de ani asta a dus, la un echilibru, si la imposibilitatea de a folosi armele nucleare decat cu riscul unui razboi care ar distruge omenirea.

Cred ca exista cateva conditii care trebuie luate in calcul cand vorbim despre posibilitatea folosirii, chiar la nivelul tactic, pentru ca folosirea armelor tactice in doctrina Rusiei este pentru a descuraja un posibil conflict viitor, adica o declansare a unui conflict la un alt nivel. Ar fi o forma minima in care sa arati ca esti nebun, si ca poti sa folosesti oricand o arma strategica, adica un razboi intre cele doua lumi, ca sa spunem asa.”