Virgil Popescu: Anuntul Oficial de Importanta Nationala care Vizeaza Romania

Virgil Popescu Anuntul Oficial Importanta Nationala Vizeaza Romania

Virgil Popescu a facut un foarte important anunt oficial de importanta nationala despre care trebuie sa stie milioane de romani din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre un forum foarte important care a avut la baza intarirea relatiilor dintre Romania si SUA, la ea participand mai multi ministri din cadrul Guvernului Romaniei.

Virgil Popescu explica mai jos ce a sustinut in cadrul acestui forum special nevoia ca in Romania sa fie facute investitii importante pentru intarirea sectorului energetic, dar si ca trebuie sustinuta crearea de energie regenerabila, in special in contextul razboiului din Ucraina, iar mai multe detalii aveti mai jos.

“Astăzi am participat la Forumul Economic România – SUA: de la Securitate la Prosperitate, la sesiunea de dialog cu investitorii cu tema: ”Întărirea relațiilor economice dintre România și SUA”.

Parteneri de dialog au fost David Muniz Chargé d’Affaires, colegii din Guvern Florin Spătaru – ministrul Economiei, Adrian Câciu ministrul Finanțelor, Sebastian Burduja – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru Rafila ministrul Sănătății, iar din partea sectorului privat Josephine Payne – președinte, Ford România, Marta Branska – CEO, IBM, Mihai Brana – CEO, Honeywell, Alina Negru – Director General, Emerson, Alexandra Munteanu – CEO GE Healthcare și Vasile Varvaroi CEO, Cargill. Au fost prezenți și Don Graves – Secretar Adjunct, Departamentul Comerțului Statelor Unite) și Jose W. Fernandez – Subsecretar pentru Dezvoltare Economică, Energie și Mediu, Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu care am avut întâlniri de lucru în SUA.

Am transmis că încurajez creșterea volumului investițiilor companiilor americane în România, în domeniul energiei. Avem deja un parteneriat strategic consolidat în acest domeniu, prin care vom face împreună investiții masive în dezvoltarea programului nuclear civil, pentru a ne asigura independența și securitatea energetică. Prin cooperare și investiții vom reuși să îndeplinim acest obiectiv.

Totodată, am transmis că încurajez companiile din România să acceseze fonduri pentru a produce și utiliza energie regenerabilă, pentru autoconsum, iar în acest proces le vom oferi sprijinul necesar. Pentru că astfel vor scădea costurile, iar industria devine mai competitivă.

Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu vicepreședintele BEI Christian Kettel Thomsen, care se află în România. Am continuat discuțiile pe marginea colaborării pe care o avem în domeniul energiei. Mai mult chiar am primit asigurări că vom avea în continuare parte de suportul necesar pentru continuarea proiectelor de finanțare din Fondul pentru Modernizare, plus alte proiecte importante pe care le desfășurăm la ministerul Energiei.”