Ucraina va Primi 16 Sisteme Antiaeriene NASAMS de Ultima Generatie

Ucraina va Primi 16 Sisteme Antiaeriene NASAMS de Ultima Generatie

Ucraina va primi sisteme de aparare antiaeriana NASAMS de la SUA pentru a-si proteja cerul in fata oricaror tipuri de amenintari care ar putea veni din partea Rusiei, in special cand vine vorba despre rachete, drone, sau avioane, elicopterele rusesti avand probleme majore chiar si numai cu sistemele Stinger sau IGLA.

SUA a evitat pana recent sa trimita sisteme NASAMS in Ucraina, insa felul in care se desfasoara razboiul cu Rusia, si, mult mai important, decizia lui Vladimir Putin de a declara mobilizare, au convins oficialii americani ca acest razboi este foarte departe de final, iar rusii vor deveni si mai agresivi in urmatoarele luni.

“Avem absolut nevoie ca Statele Unite să dea dovadă de conducere și să ofere Ucrainei sistemele de apărare aeriană. Vreau să-i mulțumesc președintelui (Joe) Biden pentru o decizie pozitivă care a fost deja luată. Dar credeți-mă, nici măcar nu este suficient pentru a acoperi infrastructura civilă, școli, spitale, universități, case ale ucrainenilor.” a declarat Volodimir Zelenski.