Ministrul Apararii: Important Anunt privind Razboiul din Ucraina si Masurile Romaniei

Ministrul Apararii le vorbeste din nou romanilor despre razboiul din Ucraina, ingrijorarea mondiala care preocupa extrem de multi romani in momentul de fata, iar asta pentru ca el a avut in cursul zilei de ieri o discutie cu ambasadorul tarii in Romania despre situatia actuala.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre problemele pe care le are Rusia in momentul de fata in ceea ce priveste derularea razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca in final ucrainienii au avut parte de ofarte multe succese in contraofensivele pe care le-au deruat in ultima perioada.

“Împreună cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, Domnul Ihor Prokopchuk, am discutat, astăzi, despre evoluția războiului din Ucraina. Am reiterat poziția României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susține organizarea de referendumuri în regiunile ocupate.

I-am transmis Ambasadorului Ihor Prokopchuk faptul că se poate baza pe susținerea fermă a României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean, dar și pe implicarea deplină a țării noastre în sprijinirea Ucrainei și am exemplificat prin asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiați care au intrat pe teritoriul țării noastre de la declanșarea războiului, funcționarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât și prin suportul acordat în criza exportului de cereale.

Ucraina trebuie sprijinita in continuare, trebuie sprijinita mai puternic in acest moment, nu trebuie sa ne luam dupa aceste slabiciuni care sunt aratat. Parca sunt prea expresive, iar militarii cu care vorbesc eu zilnic nu se inseala cu privire la acestea, nu se lasa inselati cu privire la aceste elemente care noua ni se par…

Poate sa faca parte din propaganda (n. red. ceea ce apare in media), sa nu uitam ca ceea ce s-a intamplat la contraofensiva ucraineana, au fost o serie de mobilizari pe care ucrainienii le-au facut intr-un asemenea mod incat rusii nu si-au dat seama de potentialul unor contraatacuri in care era vizibila o singura unitate, dar de fapt erau doua unitati in zona.

S-ar putea ca noi in logica faptului ca rusii au aratat o slabiciune logistica fantastica in coloanele de tancuri care au venit, in faptul ca n-au pregatit din spate aprovizionarea, asa cum ar fi trebuit, in faptul ca au crezut intr-o victorie de 3 zile, si au fost nevoiti sa duca un razboi pe termen mai lung si n-au fost pregatiti pentru asta, s-ar putea sa nefaca si noua o imagine ca sunt total nepregatiti, dar potentialul rusiei nu trebuie neglijat.”