Ministrul Energiei: Decizia de ULTIM MOMENT cu Impact pentru Milioane de Romani

Ministrul Energiei Decizia ULTIM MOMENT Impact Milioane Romani

Ministrul Energiei le vorbeste romanilor despre o decizie foarte importanta legata de viitorul energiei care va avea un impact important in viitor pentru preturile serviciilor energetice de care vor beneficia romanii, iar asta pentru ca autoritatile cauta solutii pentru usurarea vietii romanilor.

Ministrul Energiei vorbeste mai jos despre colaborarea care exista intre Romania si SUA in ceea ce priveste domeniul energiei, dar si cel al relatiilor comerciale bilaterale intre cele doua state, iar aceste relatii ar putea fi intarite serios in viitor.

“Vizita lui Jose W. Fernandez, subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu din Statele Unite ale Americii, în România, la ministerul Energiei este un semn al bunei colaborări pe care o avem cu SUA.

După întâlnirea pe care am avut-o, în vară, în SUA, astăzi am continuat discuțiile pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei dar și al relațiilor comerciale și bilaterale dintre cele doua state. De asemenea, un subiect de interes comun care a fost dezbătut în cadrul întâlnirii este reprezentat de consolidarea securității energetice.

Am primit asigurarea întregului suport din partea SUA, discuțiile axându-se pe susținerea pe care o avem pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României, pentru asigurarea securității în vederea aprovizionării cu gaze naturale și LNG a României și Republicii Moldova.

Mai mult chiar, împreună cu Jose W. Fernandez am asistat la ceremonia de semnare prin care Nuclearelectrica SA și Nova Power & Gas SRL lansează RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România, pe locul fostei centrale electrice pe cărbune din Doicești, județul Dâmbovița.

Proiectul este un exemplu al relațiilor de succes dintre România și SUA în domeniul energiei nucleare, care aduc numeroase beneficii, în special, stabilitate economică și securitate energetică. Mulțumesc partenerilor noștri americani și Subsecretarului pentru Dezvoltare Economică, Energie și Mediu al Statelor Unite ale Americii, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Jose W. Fernandez, pentru susținerea și sprijinirea cooperării bilaterale pentru programele de energie nucleară. De asemenea, reiterez faptul că Guvernul României sprijină acest proiect important, care va contribui la consolidarea securității energetice și a independenței energetice pentru țara noastră și pentru țările vecine.

La întâlnire au mai participat, din partea Ministerului Energiei, secretarii de stat George-Sergiu Niculescu și Dan-Dragoș Drăgan. Din delegație au mai făcut parte Ana Birchall, Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale și domnul Theodor Chirica, președintele Consiliului de Administrație, Nuclearelectrica. Din delegația SUA, au participat David Muniz, Însărcinat cu afaceri, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Jonathan Fritz, Șef de personal, Victoria King, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Carolina Hidea, Consilier economic, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.”