Volodimir Zelenski ii Avertizeaza pe Rusi: Daca Vreti sa Traiti, Stati Acasa!

Volodimir Zelenski ii Avertizeaza pe Rusi Daca Vreti sa Traiti, Stati Acasa!

Volodimir Zelenski are un mesaj foarte clar pentru rusii trimisi de catre Vladimir Putin in Ucraina, spunandu-le ca daca vor sa traiasca, ar trebui sa se intoarca acasa, iar asta pentru ca pe frontul de lupta ii asteapta doar soldatii ucrainieni bine inarmati si foarte bine motivati.

Volodimir Zelenski a vorbit inclusiv cu secretarul general al ONU in legatura cu situatia centralei nucleare de la Zaporojie, una extrem de delicata, iar asta pentru ca rusii inca sunt acolo si reprezinta un pericol pentru toata lumea.

“Sarcina noastră principală este să coordonăm acțiunile cu partenerii ca răspuns la referendumurile false organizate de Rusia și amenințările conexe. Nu este 2014. Toată lumea înțelege totul. Și cu siguranță vor acționa.

Dacă cineva de acolo, în Rusia, crede că poate „scăpa” cu tot ce face în teritoriul ocupat, dacă cineva de acolo, în Rusia, speră că lumea își va trăda propriile valori, speriat de încă un anunț rusesc. de anexare, atunci ei în Rusia greșesc.

Cât despre situația de pe front, totul este clar pentru noi. Prin urmare, repet din nou…

Pentru cei care înțeleg doar limba rusă.

Dacă vrei să trăiești, fugi. Dacă vrei să trăiești, predă-te. Dacă vrei să trăiești, luptă pe străzile tale pentru libertatea ta. Totul ti-a fost luat oricum. Sau cineva dintre voi are platforme petroliere? Există palate? Există podgorii? Poate sunt iahturi? Sau vreo bancă? Pentru ce lupți? Ai doar credite, mănâncă ceva seara și acum – mobilizare. Luptă pentru a ta! Nu urcați în pământul nostru, în sufletul nostru și în cultura noastră.

Glorie Ucrainei!

Am discutat cu secretarul general al ONU, António Guterres. Aceștia au discutat problema securității nucleare în contextul situației amenințătoare de la CNE Zaporizhzhia.

Vă mulțumim pentru poziția clară cu privire la nerecunoașterea de către ONU a pseudoreferendumurilor desfășurate în teritoriile ocupate ale Ucrainei.”