Raed Arafat: E Normal ca Romania sa fie Pregatita in Caz de Atac Nuclear in Ucraina

Raed Arafat E Normal ca Romania sa fie Pregatita in Caz de Atac Nuclear in Ucraina

Raed Arafat spune ca se poate pregati pentru posibilitatea ca un accident nuclear sa se intample in Ucraina la Zaporojie, sau pentru un posibil atac nuclear lansat de catre Rusia, iar asta chiar daca exista probabilitate foarte mica ca acest lucru sa se intample in realitate.

Raed Arafat declarat ca e normal sa existe pregatiri pentru orice fel de scenarii din moment ce orice se poate intampla oricand, chair si independent de razboi, dar asta nu inseamna ca lumea ar trebui sa se panicheze.

Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În al doilea rând, e normal să ne pregătim pentru orice scenariu, chiar dacă știm că este probabilitate foarte mică. Dacă populația aude că se pregătește cineva, asta nu înseamnă că este pentru că știm că se va întâmpla ceva, dar pentru că este obligația noastră să ne pregătim și să fim pregătiți, indiferent.

Poate să fie un incident nuclear industrial, care n-are absolut nimic cu războiul și care poate să fie și ceva corelat. E vorba de armele tactice. Impactul sau efectul lor este limitat. Nu este un impact care să fie la sute de kiloemtri distanță. Ăsta este un aspect.

Zaporojie și CNCAN au zis că distanța face ca orice efect să fie unul limitat asupra României. Asta este evaluarea care s-a făcut acolo și pe care chiar noi am solicitat-o și care spune clar că impactul va fi unul minim.