Decizia Rusiei care Dezvaluie Problema cu care se Confrunta Putin

Decizia Rusiei care Dezvaluie Problema cu care se Confrunta Putin

Rusia si-a retras trupele din orasul Lyman in cursul zilei de ieri pentru a-si proteja soldatii si tehnica militara care inca mai au capacitate de lupta, iar asta inainte ca intaririle pregatite de catre Vladimir Putin sa fie trimise pe frontul din Ucraina pentru a pastra controlul asupra teritoriilor cucerite deja.

Conform expertilor militari, aceasta masura luata de catre Vladimir Putin sugereaza faptul ca Rusia prefera sa isi protejeze teritoriile din Herson si Zaporojie in locul celor din Donetk si Luhansk, ceea ce ar putea fi adevarat, insa ramane de vazut ce decizii radicale se pregateste sa puna in aplicare Kremlinul.

“Retragerea Rusiei din Lyman indică faptul că Putin acordă prioritate teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei. Institutul pentru Studiul Războiului a spus că „decizia de a nu consolida liniile de front vulnerabile Kupiansk sau Lyman a fost aproape sigur a lui Putin, nu a comandamentului militar”.

Decizia „sugerează că lui Putin îi pasă mult mai mult de menținerea terenului strategic al regiunilor Herson și Zaporizhzhia decât de regiunea Lugansk”, potrivit ISW.”