Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anuntul Oficial cu Prioritatile pentru Scoli si Elevi

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anuntul Oficial Prioritatile Scoli Elevi

Ministrul Educatiei a facut in cursul acestei zile un anunt de ultima ora care are o importanta nationala foarte mare pentru milioanele de elevi din intreaga tara, iar asta pentru ca a dezvaluit in mod oficial care este una dintre prioritatile pentru perioada urmatoare, ea urmand a avea impact pentru scoli.

Ministrul Educatiei spune ca va armoniza actele normative ale legilor educatiei cu recomandarile facute in procesul de dezbatere publica, dar va colabora deasemenea cu Guvernul si autoritatile locale pentru a se asigura ca activitatea in unitatile de invatamant nu va fi afectata de problemele economice actuale.

“Astăzi, la sediul Ministerului Educației, a avut loc procesul de predare-primire a mandatului de ministru al Educaţiei. Mulțumesc domnului Sebastian Burduja pentru asigurarea continuității instituționale.

O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație.

Totodată, în colaborare cu membrii Guvernului României și cu autoritățile publice locale, ca ministru al Educației, voi face toate demersurile necesare, astfel încât unitățile de învățământ să nu aibă de suferit în contextul dificil generat de situația economică și energetică existentă la nivel global şi să trecem iarna cu bine împreună.

Nu în ultimul rând, știu că una dintre nevoile fundamentale ale sistemului de educație este predictibilitatea. Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ. Promit să acționez cu transparență, integritate și curaj!”