Anunturile lui Volodimir Zelenski, Avansurile Armatei si Noi Sanctiuni ale SUA

Anunturile lui Volodimir Zelenski, Avansurile Armatei si Noi Sanctiuni ale SUA

Volodimir Zelenski a vorbit in cadrul unor noi anunturi importante despre avansurile pe care armata ucraineana le-a facut in ultimele zile, reusind sa elibereze zeci de kilometri de teritoriu si multe localitati de sub ocuparea armatei ruse.

Volodimir Zelenski a discutat inclusiv cu presedintele SUA, Joe Biden, despre noi sanctiuni care urmeaza sa fie impuse impotriva Rusiei, dar ele nu au fost deocamdata stabilite 100% si nu sunt in vigoare.

“Astăzi avem vești bune din prima linie.

În primul rând: armata ucraineană face mișcări destul de rapide și puternice în sudul țării noastre în cadrul actualei operațiuni de apărare.

Zeci de așezări au fost deja exceptate de la pseudo-referendumul rusesc doar în această săptămână.

Acesta este în regiunea Herson, regiunea Harkiv, regiunea Lugansk și regiunea Donețk împreună.

În special, din rapoartele militare din regiunea Herson: eliberat de ocupant și așezările stabilizate Lyubimivka, Khreshchenivka, Zolota Balka, Bilyaivka, Ukrainka, Velyka și Mala Oleksandrivka și Davidiv Brid. Și aceasta este departe de a fi o listă completă…

Soldații noștri nu se opresc. Și este doar o chestiune de timp până să-l expulzăm pe ocupantul din tot pământul nostru.

Am vorbit cu președintele american Joe Biden. Am discutat despre sancțiuni suplimentare, situația de pe câmpul de luptă și importanța păstrării exporturilor maritime de produse agricole.

De asemenea, am coordonat eforturile în ajunul evenimentelor internaționale comune. Comunitatea internațională ar trebui să dea un răspuns comun hotărâtor la încercările dezordonate de a anexa teritoriile ucrainene.

Sunt recunoscător președintelui Statelor Unite și întregului popor american pentru apărarea continuă și sprijinul financiar.

Am fost încântat să aud cuvintele președintelui Biden că militarii noștri inspiră întreaga lume, iar oamenii noștri inspiră întreaga lume.

Și pe bună dreptate. Victoria noastră în acest război va arăta cât de mult poate contribui Ucraina la puterea globală a libertății, puterea globală a democrației.”