Comisia Europeana a Adoptat Oficial Noi Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana a Adoptat Oficial Noi Sanctiuni Impotriva Rusiei

Comisia Europeana a adoptat oficial noi sanctiuni impotriva Rusiei astazi, si mai jos aveti un comunicat de presa publicat de catre oficialii europeni care incearca sa puna in evidenta problemele majore din cauza carora au fost impuse ele.

Comisia salută adoptarea de către Consiliu a unui al optulea pachet de sancțiuni puternice împotriva Rusiei pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei. Acest pachet – care a fost coordonat îndeaproape cu partenerii noștri internaționali – răspunde la escaladarea continuă a Rusiei și la războiul ilegal împotriva Ucrainei, inclusiv prin anexarea ilegală a teritoriului ucrainean pe baza unor „referendumuri” false, mobilizarea de trupe suplimentare și emiterea de amenințări nucleare deschise.

Acest pachet introduce noi interdicții UE de import în valoare de 7 miliarde de euro pentru a reduce veniturile Rusiei, precum și restricții la export, care vor lipsi și mai mult complexul militar și industrial al Kremlinului de componente și tehnologii cheie și economia Rusiei de servicii și expertiză europeană. De asemenea, sancțiunile privează armata rusă și furnizorii săi de alte bunuri și echipamente specifice necesare pentru a duce războiul pe teritoriul ucrainean. Pachetul pune, de asemenea, baza pentru cadrul legal necesar pentru implementarea plafonului prețului petrolului prevăzut de G7.

Alte persoane și entități au fost sancționate. Aceasta îi vizează pe cei implicați în ocupația Rusiei, anexarea ilegală și „referendumele” false din teritoriile/oblastele ocupate din regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporizhzhia. Include, de asemenea, persoane fizice și entități care lucrează în sectorul apărării, cum ar fi oficiali de rang înalt și militari, precum și companii care sprijină forțele armate ruse. De asemenea, UE continuă să vizeze actorii care răspândesc dezinformarea despre război.

Măsura restrictivă a UE vizează factorii de decizie cheie, oligarhii, înalții oficiali militari și propagandiștii, responsabili pentru subminarea integrității teritoriale a Ucrainei. Extinderea restricțiilor la regiunile Herson și Zaporizhzhia.

Domeniul geografic de aplicare al măsurilor restrictive ca răspuns la recunoașterea zonelor controlate neguvernamental din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina și ordonarea forțelor armate ruse în aceste zone a fost extins pentru a acoperi toate zonele controlate neguvernamental din Ucraina în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson.