Ministrul Mediului: Anuntul de ULTIM MOMENT cu Masurile Oficiale pentru Romania

Ministrul Mediului Anuntul ULTIM MOMENT Masurile Oficiale Romania

Ministrul Mediului a facut un anunt de ultima ora cu privire la o serie de masuri extrem de importante care au fost luate de catre autoritatile din Romania pentru a proteja mult mai bine padurile care sunt in aceasta perioada tinta foarte multor persoane care taie in mod ilegal copacii.

Ministrul Mediului vorbeste mai jos despre colaborarea dintre institutia pe care o conduce si Politia Romana pentru a descoperi toate aceste taieri ielgale, iar aceasta colaborare va continua pentru ca un numar cat mai mare de actiuni de acest gen sa poata fi prevenit de catre autoritatile din Romania acum.

“Dați-mi voie să încep cu o scurtă paranteză și să mulțumesc IGPR și Direcției de Investigație a Criminalității Economice pentru modul în care în ultima perioadă abordează problema de infracționalitate în domeniul mediului și exploatărilor forestiere.

Acum două săptămâni am avut o acțiune extrem, extrem de complexă împreună cu IGPR pe tema pădurilor, pe tema exploatării forestiere, unde au fost controlate 11 societăți, unde au fost indisponibilizate zeci de mii de metri cubi de lemn, unde au fost constatate infracțiuni nu doar în domeniul exploatării forestiere și procesării lemnului, ci și în domeniul armelor și munițiilor.

Şi cred că sistemul SUMAL 2, care oferă baza pentru aceste controale, își arată eficiența. Sistemele informatice integrate ajută foarte mult la documentarea și la aprobarea /investigării/ acestor infracțiuni și încă o dată mulțumiri IGPR.

Iar astăzi Direcția pentru Investigarea Criminalității Economice a desfășurat o acțiune de control împreună cu colegii noștri din minister, pe baza sistemului informatic SIATD, – iarăși pe baza unui sistem informatic integrat care oferă detaliile, rezultatele, baza pentru aceste controale în domeniul neutralizării deșeurilor, reciclării – unde au fost deja operate și rețineri și s-a documentat un caz de infracțiune economică de peste 70 de milioane de lei.

Aceste acțiuni presupun săptămâni, luni de pregătire și de fiecare dată, așa cum am spus, se bazează pe acele sisteme informatice pe care le-am construit de la începutul mandatului și în utilitatea și eficiența cărora cred sincer, pentru că toată infracționalitatea în domeniul mediului duce la un moment dat către o infracționalitate economică și această colaborare interinstituțională dă roade. Și mulțumesc încă o dată colegilor din MAI și domnului ministru Bode pentru colaborare și pentru modul în care putem aborda aceste probleme.”