Volodimir Zelenski Anunta Eliberarea de Noi Teritorii Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski Anunta Eliberarea de Noi Teritorii Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski anunta eliberarea mai multor teritorii din regiunea Herson a Ucrainei, acolo unde au loc contraofensive de mare succes ale armatei Ucrainiene, iar asta pentru ca frontul rusesc din regiune a fost spart, iar ucrainienii avanseaza fara oprire.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre faptul ca desi intreaga lume cauta sa previna escaladarea conflictului din Ucraina la nivel global, nu trebuie ignorate crimele impotriva umanitatii care au loc in tara sa.

“Numai în această zi, în regiunea Herson, astfel de așezări precum Novovoskresenske, Novogrigorivka și Petropavlivka au fost eliberate de pseudoreferendum și stabilizate.

Astăzi, avem mai multe evenimente care confirmă cu tărie încrederea lumii în viitorul Ucrainei, încrederea lumii în puterea noastră.

În primul rând, începem aderarea Ucrainei la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este una dintre cele mai prestigioase organizații globale. Unește 38 dintre cele mai puternice state.

Al doilea eveniment: împreună cu prietenii noștri Spania și Portugalia, depunem o ofertă pentru a găzdui Cupa Mondială FIFA 2030.

Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru victoria noastră! Mulțumim tuturor celor care ajută Ucraina și pun presiune asupra Rusiei pentru pace! Vom câștiga cu siguranță.

De mulți ani, lumea a căutat să prevină reapariția unui război la scară largă în Europa și să asigure inevitabilitatea pedepsei criminalilor de război, oricine ar fi aceștia, oriunde s-ar afla și oriunde comit crime împotriva elementelor fundamentale ale vieții umane.

„Infracțiunile împotriva dreptului internațional sunt săvârșite de persoane anume, nu de indivizi abstracti, și doar pedepsind anumite persoane care au comis aceste infracțiuni putem asigura respectarea prevederilor dreptului internațional” – acestea sunt cuvintele din hotărârea Tribunalului de la Nürnberg. Tribunalul care i-a pedepsit pe autorii războiului de anvergură anterior din Europa și a mărturisit că justiția există în lume.

Știți cu toții cum conducerea Rusiei, ascunzându-se în spatele poveștilor false despre suveranitatea statului, se ascunde de responsabilitatea pentru ceea ce a făcut. Trebuie să-l depășim.

Ar trebui înființat un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

Pentru a-i putea pedepsi pe cei care, din păcate, nu pot fi atinși de Curtea Penală Internațională și de toate celelalte instituții judiciare disponibile din lume.”