Ucraina a Primit Zeci de Miliarde de Dolari in Ajutor de la Lumea Occidentala

Ucraina a Primit Zeci de Miliarde de Dolari in Ajutor de la Lumea Occidentala

Ucraina a primit zeci de miliarde de dolari sub forma de ajutor de la lumea occidentala pana in momentul de fata, sumele fiind uriase, dar necesare pentru ca tara sa poata functiona, si sa poata tine Rusia la distanta de Uniunea Europeana, astfel ca ajutoarele nu se vor opri prea curand.

Ucraina urmeaza sa primeasca in perioada urmatoare inclusiv un ajutor financiar suplimentar de 1.3 miliarde de dolari pentru intarirea capacitatii de aparare, dar atat timp cat razboiul va continua, tara nu va putea supravietui fara ajutoarele financiare pe care le ofera SUA, Uniunea Europeana, si nu numai.

“Aliații au oferit Ucrainei 20 de miliarde de dolari începând cu 24 februarie. Premierul Denys Shmyhal a spus că Ucraina se așteaptă, de asemenea, „un nou program major” de la Fondul Monetar Internațional în 2023, precum și finanțare din partea SUA, UE și alte țări G7.

El a spus că FMI va oferi Ucrainei o sumă suplimentară de 1,3 miliarde de dolari, care va fi folosită pentru a sprijini capacitatea de apărare, pensiile și plățile sociale și pentru a consolida stabilitatea economiei Ucrainei.”