Armata Romana Participa cu Fortele Aeriene la European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022)

Armata Romana Participa cu Fortele Aeriene la European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022)

Armata Romana participa cu Fortele Aeriene la un amplu exercitiu care are loc in Bulgaria, European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022) adunand in Baza Aeriana Bezmer fortele aeriene ale tarii gazda, Italiei, Lituaniei, dar si ale tarii noastre, conform informarii oficiale a MApN.

Armata Romana a trimis acolo aeronave militare de transport C-27J, iar perioada de desfasurare se intinde pana in data de 14 octombrie, exercitiile fiind foarte utile I ncontextul razboiului din Ucraina, care inca este departe de final.

Forţele Aeriene Române participă la European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022).

Anul acesta, exercițiul va fi găzduit de Baza Aeriană Bezmer din Bulgaria. Este un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport.

La ESE 2022 participă aeronave militare de transport C-27J din Bulgaria, Italia, Lituania și România.

Perioada de desfășurare a pregătirii de zbor este din 03 octombrie până în 14 octombrie 2022.

Instruirea se desfășoară anual, ca parte a unui acord de program între operatorii de aeronave C-27J, membri ai Uniunii Europene. Inițiativa de creare a proiectului C-27J este a Agenției Europene de Apărare și are ca scop sincronizarea și alinierea metodelor de exploatare a echipamentelor aviatice și uniformizarea pregătirii personalului aeronautic și ingineresc.