Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anuntul Important pentru Multi Elevi ai Scolilor Romaniei

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anuntul Oficial Prioritatile Scoli Elevi

Ministrul Educatiei este in centrul unui anunt extrem de important care vizeaza elevii din multor scoli ale Romaniei in momentul de fata, mai exact, vorbim despre faptul ca in cursul acestei zile au avut loc discutii cu elevii in legatura cu masurile necesare pentru asigurarea transportului gratuit.

Ministrul Educatiei continua politica predecesorului prin faptul ca va sustine acoperirea platii transporturilor pentru elevi ca parte a noilor legi ale educatiei, dar si procesul de finalizare a acestora pentru a fi adoptate cat se poate de repede de catre Parlamentul Romaniei.

“Astăzi, ministrul Educației, Ligia Deca, a discutat cu reprezentanții elevilor și i-a asigurat că Ministerul Educației le va fi un partener loial și implicat de dialog. La întâlnire, au fost prezenți Robert Avram (președintele Consiliului Național al Elevilor) și Ariana Dudună (președinta Asociației Elevilor din Constanța).

Temele abordate au vizat: găsirea soluțiilor necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor, sistemul de acordare a burselor și noul pachet de legi ale educației. În perioada imediat următoare, propunerile făcute de elevii prezenți la discuție vor fi analizate în procesul de finalizare a noilor legi ale educației. Pentru a păstra un dialog constant cu elevii și pentru a se asigura că vocea lor contează, Ministerul Educației va organiza periodic întâlniri cu elevii reprezentanți din toată țara.

Vrem să înţelegem în primul rând dacă doamna Deca este sau nu captivă grupărilor şi intereselor politice care au pus mâna pe educaţie şi dacă va închide ochii în faţa lor.

USR este îngrijorat că în coaliţia politică PSD-PNL se va alege calea continuităţi proiectelor de lege-Cîmpeanu, în ciuda protestelor publice generalizate pe mai multe teme precum admiterea inechitabilă în licee sau amnistierea prin lege a plagiatorilor. Noi cerem în continuare retragerea şi rescrierea acestor proiecte.”