Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Extrem de Important Anunt pentru Romani in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii ULTIMA ORA Extrem Important Anunt Romani Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii transmite un anunt de ultima ora extrem de important pentru milioane de romani din intreaga tara in plin razboi intre Rusia si Ucraina, iar asta pentru ca ii informeaza pe toti oamenii in legatura cu faptul ca posibilitatea ca un razboi nuclear sa inceapa este in continuare cat se poate de redusa, din fericire.

Ministrul Apararii spune ca numarul mare de focoase nucleare pe care le au atat NATO, cat si Rusia, functioneaza ca un sistem de descurajare a atacurilor, iar asta asigura in final pacea intre tarile care au asemenea arme extrem de puternice, cu capacitatea de a provoca insemnate distrugeri in masa.

“Butonul nuclear este o metafora, ca nu este un buton in adevaratul sens al cuvantului, ca nu exista un singur om care are posibilitatea, indiferent ca e Putin, sau alt dictator, nu are posibilitatea sa declanseze un dezastru. Evident ca si in discutia despre conceptul strategic NATO de la Madrid, in punctul 28 se discuta despre capacitatea CBRN, adica chimic, bacteriologic, radiologic, nuclear, tot acest complex, pericolul derivat din bombe.

Tot acest potential al NATO trebuie sa fie organizat in asa fel incat sa descurajeze. Logica intregii dezvoltari nucleare este una a descurajarii. Avem noi 5.000, sau 6.000 cum are Rusia, are si NATO cam tot atatea, sau mai multe daca adaugam si Europa, iar asta face ca niciunul sa nu poata folosi aceste focoase nuclare.

In momentul in care le-ai folosit, si incepe o batalie, inseamna ca te-ai sinucis, iar nimeni nu vrea sa se sinucida, nici civilizatiile, si nici dictatorii. Sunt foarte putini dictatori care au avut de-a lungul timpului chiar atata vointa, desi unii au omorat mii de oameni sau milioane de oameni, sa se sinucida, deci exista o probabilitate foarte mica de declansare a unui razboi nuclear.

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii tot timpul pregatit, pentru ca exista ceea ce o ingrijorare a europenilor care spuneau ca de fapt aceasta dezangajare, acest santaj reciproc, care este cel nuclear, se poate face de catre Rusia fata de Europa, pentru ca Europa nu are potentialul pe care il au rusii. NATO, SUA, impreuna sigur ca au acest potential astfel incat aceasta descurajare functioneaza.

Europa trebuie sa fie privita alaturi NATO, pentru ca este parte a NATO, in cea mai mare parte a tarilor ei, si functioneaza ca atare. Pe de alta parte, sigur ca chiar daca trebie sa facem in continuare exercitii, sa ne dotam, dincolo de asta toate semnele arata ca si rusii, in toata irationalitatea lui Putin, abordeaza rational aceasta tema.”