Jens Stoltenberg Anunta Prioritatea Principala a NATO in Ajutarea Ucrainei

Jens Stoltenberg Anunta Prioritatea Principala a NATO in Ajutarea Ucrainei

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a vorbit despre prioritatea principala a NATO cand vine vorba despre ajutarea Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca tarile aliate trebuie sa trimita mai multe sisteme de aparare antiaeriana pentru protectia oraselor care sunt lovite cu rachete de croaziera.

Jens Stoltenberg face acest anunt important in contextul in care in ultimele zile Rusia a bombardat fara mila diverse regiuni din Ucraina, si a ucis foarte multi oameni, astfel ca era normal sa vedem si afirmatii de sustinere de acest gen facute de catre secretarul general al aliantei in momentul de fata.

“Sistemele de aparare antiaeriana trebuie să fie „prioritate supremă” în sprijinul NATO pentru Ucraina. Stoltenberg a cerut aliaților să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană; el a numit-o „prioritatea de vârf” pentru cei care participă la reuniunile DM-urilor NATO și ale Grupului de Contact pentru Ucraina condus de SUA de la Bruxelles.

„Atacurile oribile fără discriminare împotriva orașelor ucrainene… demonstrează nevoia urgentă de mai multă apărare aeriană pentru Ucraina”, a spus Stoltenberg.”