Ministrul Apararii: Informare de ULTIMA ORA, Masurile NATO in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii Informare ULTIMA ORA, Masurile NATO Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii ii informeaza pe romanii din intreaga tara printr-un anunt de ultima ora cu privire la masurile pe care NATO urmeaza sa le ia in plin razboi intre Ucraina si Rusia, iar asta pentru ca in aceste zile se desfasoara la Bruxelles o intalnire a ministrilor apararii din diversele state ale aliantei pentru a se stabili felul in care se va raspunde agresiunii rusesti.

Ministrul Apararii spune ca NATO urmeaza sa ia decizii cu privire la masurile pentru postura de descurajare nucleara pe care alianta urmeaza sa le ia, dar si aspecte specifice in domeniul nuclear in contextul de securitate actual, toate fiind gandite intr-un asemenea mod incat sa previna cat mai mult o escaladare si ma imare a conflictului de catre Rusia.

“La Bruxelles a început reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO. În cele trei sesiuni de lucru la nivelul miniștrilor apărării care vor avea loc, joi, vor fi abordate aspecte de interes pentru aliați precum: postura de descurajare nucleară a Alianței şi aspecte specifice domeniului nuclear în actualul context de securitate.

Eforturile colective pentru adaptarea pe termen lung a posturii de descurajare și apărare, prin prisma războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina, stadiul operațiilor și misiunilor NATO din Kosovo și din Irak. Ultima sesiune de lucru se va axa pe problematica operațiilor și misiunilor, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, care va oferi informații despre misiunile în desfășurare la nivelul Uniunii Europene.

Secretarul American al Apărării Lloyd Austin prezidează, miercuri, a șasea reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group), unde este prezent și ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov. În cursul zilei de joi voi participa la reuniunea miniștrilor apărării în Format București 9 (B9) – care include Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria – unde vom discuta desprea prioritățile în materie de apărare și securitate pe flancul estic.”