Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Importanta Declaratie care Vizeaza Romanii din Tara

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Importanta Declaratie Vizeaza Romanii Tara

Ministrul Educatiei a facut o declaratie foarte importanta care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre decizia sa luata de a fi parte a Simpozionului International de Teologie, iar acolo a tinut o declaratie de presa in care a laudat actiunile Bisericii Ortodoxe Romane in perioada pandemiei de Coronavirus si a razboiului.

Ministrul Educatiei vorbeste despre importanta foarte mare pe care o are Biserica Romana in societate, inclusiv in cadrul scolilor din toata tara, relatia dintre scoala si biserica fiind una atat necesara, cat si binevenita, iar mai multe informatii aveti in declaratia de mai jos a oficialului.

“În contextul social actual, provocat de variate tipuri de crize, cum a fost cea sanitară, acum marcat de război și de criza resurselor energetice, căutăm tot mai mult sprijin și colaborare pentru a răspunde nevoilor societății (în sens larg) și cetățenilor ei (în sens imediat, concret). Într-un astfel de context, colaborarea instituțiilor statului, integrarea răspunsului acțional dinspre mediul nonguvernamental și cel antreprenorial sunt mecanisme care au efecte în îmbunătățirea modului de acțiune intersectorial, pentru a sprijini comunitățile și persoanele să traverseze cu bine perioadele de criză.

Între aceste provocări, relația dintre școală, comunitate și biserică este necesară și binevenită. În acest parteneriat, se creează punți de colaborare în beneficiul familiilor, copiilor și tuturor membrilor comunității. Cu precădere, apreciem sprijinul oferit, în cadrul comunităților dezavantajate, copiilor cu șanse reduse de participare școlară, prin contribuțiile atât materiale (îmbrăcăminte, rechizite, hrană), cât și educaționale (sprijin în învățare, activități nonformale, activități în comunitate pentru adulți – părinți, vârstnici, familii în nevoi).

Biserica și școala colaborează strâns de multă vreme, un parteneriat care s-a diversificat și s-a aprofundat, în încercarea de a răspunde cât mai prompt și eficient la problemele din comunități, de la „firul ierbii”.

Folosim acest prilej pentru a le afirma și aprecia valoarea: situații de sprijin pentru familiile cu diferite probleme sociale, suport elevilor aflați în risc (menționăm aici situații de abandon școlar, elevi singuri, cu părinți plecați în străinătate), realizarea unor programe extrașcolare în context nonformal, realizarea unor ore și proiecte în parteneriat școală-biserică. Ne bucurăm că proiectul „Alege Școala!”, desfășurat cu consecvență de către Patriarhia Română cu finanțare europeană și considerat un model de bună practică, continuă și are efecte meritorii.

Apreciem sprijinul oferit, în cadrul comunităților dezavantajate, copiilor cu șanse reduse de participare școlară, prin contribuțiile atât materiale (îmbrăcăminte, rechizite, hrană), cât și educaționale. Biserica și școala colaborează strâns de multă vreme, un parteneriat care s-a diversificat și s-a aprofundat, în încercarea de a răspunde cât mai prompt și eficient la problemele din comunități, de la “firul ierbii”.”