NATO JOINT WARRIOR 22-2: Exercitii Militare Extrem de Importante in Plin Razboi

NATO JOINT WARRIOR 22-2 Exercitii Militare Extrem de Importante in Plin Razboi

NATO a desfasurat exercitiile militare JOINT WARRIOR 22-2, in cadrul carora nu mai putin de 11.000 de soldati ai tarilor aliate au participat impreuna cu 45 de nave, 30 de aeronave si submarine la exercitii comune care au menirea de a simula raspunsul la atacuri din aer, sau de la sol, totul in plin razboi in Ucraina.

“Joint Warrior este un exercițiu multinațional mixt și combinat, condus de Regatul Unit, care include 45 de nave, 30 de avioane, submarine, forțe terestre și peste 11.000 de soldați din Marea Britanie, NATO și Aliați. Acesta circulă între 1 și 12 octombrie în largul coastei Insulelor Britanice.

Scopul Joint Warrior 22-2 este de a oferi un mediu complex în care participanții să se poată antrena împreună, perfecționând tactici și abilități în pregătirea pentru desfășurarea ca un Combined Joint Task Force. Națiunile participante includ Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Letonia, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Regatul Unit și Statele Unite.

Sunt încrezător că performanța SNMG1 va adăuga valoare exercițiului și va îmbunătăți eficiența operațională a acestora ca forță într-un mediu contestat cu un adversar apropiat. „Joint Warrior este o oportunitate excelentă de antrenament de vârf pentru forțele navale permanente ale NATO în toate zonele de război maritim”, a spus comandantul, commodorul SNMG1 Jeanette Morang. „Sunt încrezător că performanța SNMG1 va adăuga valoare exercițiului și va îmbunătăți operaționalitatea acestora. eficiență ca forță într-un mediu contestat cu un adversar apropiat.”
SNMG1 și SNMCMG1 vor participa în roluri de grup de lucru, bazându-se pe bazele solide deja obținute prin operațiuni continue pe mare și exerciții de antrenament multinaționale. Scenariul pentru fiecare războinic comun este conceput pentru a reflecta tensiunile politice contemporane pentru a asigura pregătirea maximă în fața oricărei amenințări.

Exercițiul testează personalul la fiecare nivel, de la grupul de comandă la fiecare unitate individuală, consolidând în același timp interoperabilitatea în mediile maritime, aeriene și terestre. Participanții se vor antrena pe o varietate de competențe, inclusiv pregătirea forțelor operaționale maritime, război anti-submarin și anti-de suprafață, apărare aeriană, operațiuni de securitate maritimă și implicarea mass-media.

SNMG1 cuprinde în prezent nava amiral HNLMS Tromp al Marinei Regale Olandeze, Marina Germană FGS Mecklenburg-Vorpommern, Marina Regală Norvegiană HNoMS Roald Amundsen și nava auxiliară HNoMS Maud. Marina Franceză FS Somme se va alătura, de asemenea, SNMG1 pentru a oferi sprijin pentru exerciții.

Joint Warrior este al doilea exercițiu major pentru SNMG1 de când Morang a preluat comanda grupului în iulie. Urmează exercițiul Dynamic Messenger 22 desfășurat în largul coastei Portugaliei, care s-a concentrat pe experimentarea operațională cu sisteme maritime fără pilot. Joint Warrior va fi mai provocator dintr-o perspectivă de comandă și control, optimizând desfășurarea capacităților individuale ale navei, în timp ce sincronizează eforturile în cadrul forței pentru a atinge obiectivele militare generale.

„Joint Warrior oferă SNMG1 o oportunitate unică de a se antrena într-un scenariu foarte realist și actualizat”, a spus Morang. „Aștept cu nerăbdare să dovedesc pregătirea SMNG1 și capacitățile maritime de a lupta într-un mediu solicitant cu mai multe amenințări și de a demonstra pregătirea Forțelor Permanente NATO.”

Comandată de comandantul marinei estoniene Ott Laanemets, SNMCMG1 cuprinde navele amirale ale marinei germane FGS Mosel, FGS Homburg, HMCS Kingston, HMCS Summerside, HMS Hurworth, LNS Kursis, FS Pegase și BNS Bellis. Cel mai recent, personalul SNMCMG1 a participat la exercițiul de experimentare operațional Dynamic Messenger 22 în Portugalia.”