NATO: Vladimir Putin Esueaza in Razboiul din Ucraina (VIDEO)

NATO Vladimir Putin Esueaza Razboiul Ucraina (VIDEO)

NATO, prin vocea secretarului general, Jens Stoltenberg, sustine ca Vladimir Putin esueaza in razboiul din Ucraina, condamnand in acelasi timp atacurile fara mila care sunt lansate impotriva civililor in ultimele zile, si vorbind in acelasi timp despre noi masuri luate de alianta in fata escaladarii ostilitatilor din tara.

“Miniștrii Apărării NATO se vor reuni săptămâna aceasta într-un moment important pentru securitatea transatlantică. Vom revizui progresele noastre în ceea ce privește consolidarea descurajării și apărării NATO. Vom spori și mai mult protecția infrastructurii noastre critice, în lumina sabotajului conductelor Nord Stream.

Și ne vom intensifica și ne vom susține sprijinul pentru Ucraina. Ca să poată continua, să poată continua să se apere și să elibereze teritoriul de ocupația rusă. Ucraina are impulsul. Și continuă să facă câștiguri semnificative. În timp ce Rusia recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și fără discriminare împotriva civililor și a infrastructurii critice.

Președintele Putin eșuează în Ucraina. Tentativele sale de anexare, mobilizarea parțială și retorica nucleară nesăbuită reprezintă cea mai semnificativă escaladare de la începutul războiului. Și arată că acest război nu merge așa cum a fost planificat. NATO nu este parte la conflict. Dar sprijinul nostru joacă un rol cheie.

Aliații rămân uniți în sprijinul lor pentru suveranitatea și autoapărarea Ucrainei. Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, ni se va alătura mâine. Atât pentru Grupul de Contact pentru Ucraina condus de SUA, cât și pentru o cină cu miniștrii NATO. Împreună, vom aborda nevoile urgente ale Ucrainei.

Salut anunțurile recente ale Aliaților de a oferi Ucrainei sisteme de apărare aeriană mai avansate și alte capacități. Și aștept cu nerăbdare livrări suplimentare. Mesajul nostru este clar. NATO este alături de Ucraina. Cât timp este nevoie. Președintele Putin a început acest război. El trebuie să pună capăt. Prin retragerea forțelor sale din Ucraina. Și președintele Lukașenko ar trebui să oprească complicitatea Belarusului în acest conflict ilegal.

Joi, voi prezida o reuniune regulată a Grupului de planificare nucleară. Scopul fundamental al descurajării nucleare a NATO a fost întotdeauna menținerea păcii, prevenirea constrângerii și descurajarea agresiunii.”