ENGIE: Informarea IMPORTANTA Publicata Oficial pentru Clientii din Romania

ENGIE Informarea IMPORTANTA Publicata Oficial Clientii Romania

Engie, una dintre cele mai mari si mai importante companii de distributie de energie electrica si gaze naturale, ii informeaza pe clientii din intreaga tara despre una dintre cele mai importante masuri pe care ei pot sa le ia pentru a fi siguri ca valoarea facturilor pe care le platesc lunar este una cat se poate de corecta.

Engie le spune romanilor ca este foarte important sa isi transmita lunar indexul autocitit, iar asta pentru ca valoarea facturii lunare va fi calculata in baza lui, in baza unui index citit de catre companie, sau in baza unui index estimat, in conformitate cu conventia de consum pe care clientii o stabilesc.

Conform informatiilor pe care Engie Romania le are pe website-ul sau,facturile de regulizare contin indexul citit de operatorul de distributie, dar daca oricare dintre clienti transmite in mod periodic indexul autocitit, atunci in cazul acestei facturi nu ar trebui sa fie vorba despre diferente de consum.

Engie Romania spune totusi ca in lunile in care nu este transmis un indx autotit, sau citit, factura va fi emisa cu un consum estimat, care va fi ajustat la regularizare, dupa ce se citeste consumul total inregistrat de catre client la adresa la care ii sunt furnizate serviciile de catre companie in Romania.

În cazul în care alegi să nu transmiți lunar indexul autocitit, valoarea facturii va fi calculată luând în considerare fie un index citit de către operatorul de distribuție, fie un index estimat, pe baza convenției de consum. Index citit de operatorul de distribuție = factură de regularizare a consumului.

Periodic, distribuitorul tău citește indexul și îl transmite către noi, furnizorul tău. Pe baza datelor primite de la operatorul de distribuție este emisă factura de regularizare. Fără index citit sau autocitit = factură cu un consum estimat. În lunile în care nu este transmis un index autocitit sau citit, factura este emisă în baza consumului estimat din convenția de consum stabilită împreună cu tine.