Ministrul Apararii: Declaratia de ULTIMA ORA cu Privire la Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Declaratia ULTIMA ORA Privire Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii le vorbeste tuturor romanilor din tara noastra despre una dintre cele mai importante si apasatoare probleme ale momentului, mai exact despre Vladimir Putin si parerea sa vis-à-vis de posibilitatea ca liderul de la Kremlin sa fie destituit din functia de presedinte al Rusiei.

Ministrul Apararii vorbeste despre sistemul din Rusia si ceea ce ar presupune inlocuirea lui Vladimir Putin de la putere, dar sansele ca acest lucru sa se intample in realitate sunt mici in momentul de fata, iar mai multe detalii aveti mai jos in legatura cu declaratiile sale pe marginea acestui subiect.

“Eu cred ca singura posibilitate de a se termina cu cariera politica, si ceea ce se intampla astazi in Rusia, este ca sistemul pe care il reprezinta Putin sa gaseasca un inlocuitor, sa il schimbe. Nu cred ca in acest moment sa avem pe unul pe care dictatorul sa il “nasca”, sa il fi crescut. Exista insa sisteme de genul acesta, sistemele autoritare, asa cum l-au construit pe Putin, oarecum discret, asa poate au construit altul.

Un sistem puternic, cum este cel din Rusia, unde politica controleaza autoritar, unde opinia publica nu are vreo sansa sa se manifeste, ati vazut arestari foarte repede, ati vazut crimele care au fost produse de-a lungul timpului, poate sa inlocuiasca un dictator cu o marioneta, si sa mearga mai departe.

Eu nu ma astept (n. red. intrebat daca se asteapta la o schimbare a lui Vladimir Putin), din punctul meu de vedere, vazand o oarecare compatibilitate intre opinia publica din Rusia, studiata de politologi, sociologi, sau jurnalisti, si aceasta actiune de razboi, vazand ca la un moment dat va mai scadea cu siguranta actiunea, operatiunea speciala a lui Putin in Ucraina avea sprijinul a 80% de populatie.

Inainte de operatiune Putine avea vreo 60% in sondajele de opinie, as spune ca de fapt aceasta actiune, acest razboi nedrept impotriva Ucrainei, aceasta crima impotriva Ucrainei, corespune unei frustrari a Rusiei, si a rusilor, pentru ca au pierdut URSS-ul, ca imperiu, odata cu caderea Cortinei de Fier, s-a vazut asta in decembrie, odata cu Caderea Cortinei de fier ca a fost o jale nationala.

Ea a fost vizibila si in sondaje, a fost vorba de intelectuali. Sigur ca este esecul unei mentalitati imperiale si a unei izolari, pentru ca Rusia, pana la urma, dincolo de marea cultura clasica, a fost in ultimii ani izolata. A trecut probabil prin dezamagirile tranzitiei de la o economie socialista la una de piata, asa cum s-a intamplat si in tarile noastre.”