Ministrul Sanatatii: ULTIMA ORA, Anunturile Oficiale cu Impact Major pentru Romani

Ministrul Sanatatii ULTIMA ORA Anunturile Oficiale Impact Major Romani

Ministrul Sanatatii a facut o serie de anunturi de ultima ora pentru milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca au fost luate o serie de decizii importante pentru toata Romania, autoritatile din tara noastra hotarand sa stabileasca intr-o prima faza felul in care se obtine titlul de medic specialist in medicina de urgenta.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre metodologia pentru desfasurarea concursului de admitere in rezidentiat in medicina dentara si farmacie, ambele anunturi privind milioane de romani din intreaga tara care ar trebui sa stie despre ceea ce se intampla in cazul medicilor romani.

“Precizări privind examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență. Pentru corecta informare a populației, Ministerul Sănătății face următoarele precizări în legătură cu examenul pentru obținerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgență:

Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgență se desfășoară diferit față de celelalte specialități medicale la care se desfășoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății.

Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022. Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș). Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022.

Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății înainte de începerea probei, la ora 10.45. Președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate. Cunoașterea componenței comisiilor nu influențează desfășurarea probelor de examen.

În data de 06 octombrie 2022, Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie – sesiunea 20 noiembrie 2022. Printre prevederile proiectului se ordin se regăsește și creșterea pragului de promovabilitate necesar alegerii unui loc sau post în rezidențiat, la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, față de punctajul minim de 60% care a reprezentat pragul de promovabilitate în anul precedent.”