Cehia va Interzice Accesul Rusilor in Tara chiar daca au Viza Schengen

Cehia va Interzice Accesul Rusilor in Tara chiar daca au Viza Schengen

Cehia a luat o decizie radicala in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca a hotarat sa le interzica rusilor sa ma iintre pe teritoriul tarii sale incepand cu data de 25 octombrie daca ei vin in scopuri turistice, culturale, sau sportive, iar asta indiferent pentru ce tara au obtinut o viza Schengen.

Cehia se alatura tarilor baltice, Poloniei si Finlandei, toate aceste tari interzicand accesul rusilor pe teritoriul sau in ultimele saptamani, si nu e exclus sa mai vedem alte tari din Uniunea Europeana care vor lua decizii similare in perioada imediat urmatoare pentru a pune presiune pentru oprirea razboiului.

“Republica Cehă închide granița pentru turiștii ruși. Republica Cehă va interzice intrarea cetățenilor ruși care vin în scopuri turistice, culturale sau sportive începând cu 25 octombrie. Interdicția se aplică rușilor care dețin vize pentru spațiul Schengen emise de orice țară.

Anterior, statele baltice, Polonia și Finlanda au impus și interdicții de călătorie turiștilor ruși. Guvernul finlandez a făcut anunțul pe 30 septembrie, întrerupând ultima rută ușor accesibilă pentru rușii cu vize de turist Schengen către Europa.”