Volodimir Zelenski: Mesajul dupa Discutiile NATO privind Ajutarea Ucrainei

Volodimir Zelenski Mesajul dupa Discutiile NATO privind Ajutarea Ucrainei

Volodimir Zelenski vorbeste despre discutiile care au avut loc intre ministrii de aparare ale tarilor care fac parte din NATO, spunand ca s-a discutat despre oferirea ma imultor sisteme de aparare antiaeriana si antiracheta Ucrainei in perioada urmatoare pentru a-si proteja granitele si cetatenii.

Volodimir Zelenski a vorbit deasemenea si despre faptul ca Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a face fata tuturor atacurilor care vin din Rusia in momentul de fata.

“O altă întâlnire a avut loc astăzi în formatul apărării „Ramstein”. Destul de productiv. În primul rând, au discutat despre furnizarea țării noastre cu sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă.

Cu cât teroarea rusă devine mai îndrăzneață și mai crudă, cu atât este mai evident pentru lume că a ajuta Ucraina să protejeze cerul este una dintre cele mai importante sarcini umanitare pentru Europa vremurilor noastre.

Cred că vom face față acestei sarcini. Și le sunt recunoscător celor dintre partenerii noștri care au luat deja decizia de a consolida un astfel de sprijin pentru statul nostru – sprijin pentru apărarea eficientă în aer. Mulțumire tuturor celor care ne apropie victoria! Mulțumiri tuturor celor care ajută Ucraina! Glorie Ucrainei!

Războiul pe scară largă împotriva statului nostru se desfășoară de mai bine de 230 de zile. Și cu cât Ucraina primește mai mult ajutor acum, cu atât mai rapid va fi sfârșitul războiului rusesc.

Chiar acum, când statul terorist încearcă să ne intimideze pe toți și mai mult, trebuie să răspundem terorii ruse cu o cooperare și mai puternică și semnificativă. Aceasta este o protecție reală. Apărarea noastră comună este democrația noastră comună, modul nostru de viață.

El a subliniat acest lucru în cadrul discursului adresat participanților la masa rotundă ministerială sub conducerea comună a Guvernului Ucrainei, a Grupului Băncii Mondiale și a FMI.”