Rusia Ameninta cu Intreruperea Exporturilor de Cereale din Ucraina

Rusia Ameninta cu Intreruperea Exporturilor de Cereale din Ucraina

Rusia a reinceput sa faca amenintari cu privire la exporturile de grane din Ucraina catre Europa, sau alte tari din intreaga lumea, iar asta deoarece spune ca va intrerupe orice fel de exporturi daca ONU nu ii va oferi ajutor pentru ridicarea sanctiunilor privind exporturile de cereale si ingrasaminte proprii.

SUA si Uniunea Europeana spun ca aceste tipuri de exporturi nu ar fi fost vizate de catre sanctiunile impuse impotriva Rusiei, dar cu toate acestea, tara se plange de ceva vreme din cauza faptului ca nu mai poate exporta aceste tipuri de produse catre diverse tari din Uniunea Europeana, sau din toata lumea.

“Rusia amenință că se va retrage din acordul de export de cereale susținut de ONU. Ghenadi Gatilov, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat pentru Reuters că Moscova ar putea refuza sprijinul pentru reînnoirea acordului de cereale susținut de ONU luna viitoare, dacă ONU nu își va răspunde preocupărilor.

Rusia cere ca ONU să ajute cu „permiterea exporturilor de cereale și îngrășăminte rusești”. Cu toate acestea, SUA și Europa spun că nu au vizat exporturile rusești de cereale și îngrășăminte prin sancțiunile impuse ca urmare a invaziei Ucrainei de către Moscova.”