AVERTIZARE a Postei Romane pentru Milioane de Romani din Tara Azi

AVERTIZARE Postei Romane Milioane Romani Tara Azi

Posta Romana a trimis un nou avertisment extrem de serios pentru milioane de romani din intreaga tara, unul despre care trebuie sa stie toata lumea chiar acum, iar asta pentru ca este adusa in atentia tuturor oamenilor un nou atac de tip phishing care are menirea de a le fura datele, si a le face rau.

Posta Romana vorbeste mai jos despre acest nou atac de tip phishing care este in plina desfasurare chiar in momentul de fata, si prin care romanilor li se cere sa acceseze link-uri care ii directioneaza catre website-uri malitioase prin care li se pot fura banii, sau li se poate recomanda sa descarce fisiere care le pot infecta telefoanele si calculatoarele.

Stimați clienți, Atenție ce e-mailuri deschideți și ce link-uri accesați! Din ce în ce mai des primim, din partea dumneavoastră, alerte referitoare la intenții de fraudă cibernetică. NU ACCESAȚI niciun link care vi se pare suspect, mai ales dacă el este însoțit de un text scris cu greșeli gramaticale!

Poşta Română se delimitează total de aceste practici frauduloase în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv.

Vă reamintim câteva recomandări generale pentru a nu cădea pradă înșelăciunii electronice:

1. Verificați cu atenție înainte de a deschide un mesaj sau un fișier atașat care pare a conține informații financiare sau legate de starea de livrare a unei comenzi;

2. Nu răspundeți unor e-mail-uri sau SMS-uri prin care sunteți amenințați că se dețin informații defăimătoare despre dumeavoastră și sunteți îndrumați să virați bani în anumite conturi;

3. Fiți atenți la e-mail-urile care conțin formule de adresare impersonale sau greșeli gramaticale ori de scriere;

4. Verificați existența unui antivirus pe device-ul folosit.

Vă asigurăm că am luat toate măsurile necesare și am raportat către entitățile responsabile toate atacurile cibernetice pe care ni le-ați semnalat.

Vă îndemnăm ca, în cazul în care primiți astfel de mesaje, să nu le deschideți. Vă sfătuim să le marcați cu spam și să nu accesați link-urile primite.

Vă amintim că singurele informaţii reale legate de activitatea companiei le găsiți doar pe site-ul oficial www.posta-romana.ro și pe pagina noastră de Facebook.

Fiți vigilenți! Păstrați-vă conturile și datele personale în siguranță!