Volodimir Zelenski: Primul Anunt dupa Desemnarea Rusiei ca Stat Terorist

Volodimir Zelenski Primul Anunt dupa Desemnarea Rusiei ca Stat Terorist

Volodimir Zelenski saluta decizia PACE de a cataloga Rusia drept un stat terorist, o cerere pe care presedintele Ucrainei o face de cateva luni bune, si care intr-un final a fost indeplinita, totul din cauza atacurilor recente desfasurate de catre rusi.

Volodimir Zelenski spera ca si SUA sa catalogheze Rusia drept un stat terorist, insa guvernul de la Washington nu este deocamdata dispus sa faca acest lucru, iar asta in ciuda cererilor unor alesi ai Congresului SUA de a se stabili o asemenea catalogare.

“Avem un răspuns puternic din partea APCE, care este prima organizație internațională care a identificat regimul actual din Rusia drept terorist. Este foarte important ca acesta să fie un semnal politic.

Un semnal pentru toate statele – membre ale Consiliului Europei și toate statele lumii – că nu este nimic de discutat cu această grupare teroristă, care s-a însușit de Rusia și a declanșat cel mai teribil război din Europa din ultimii 80 de ani.

Lumea vede ce se întâmplă. El știe prețul farsei pe care Rusia a organizat-o în teritoriul ocupat sub masca pseudo-referendumurilor. 143 de state membre ONU au susținut rezoluția, care protejează principiile de bază ale Cartei ONU și condamnă Rusia pentru tentativa criminală de anexare a teritoriului nostru. Acesta este un număr record de state care susțin Ucraina astăzi. Dar cred că vor fi mai multe.

Nu ne relaxăm. Învingem inamicul. Respectăm regulile de siguranță. Să luăm în considerare avertismentul de raid aerian – mai ales mâine. Și facem totul pentru a întări Ucraina!”