DIGI RCS & RDS: Notificarea Deciziei cu Impact MAJOR pentru Clientii din Romania

DIGI RCS & RDS Notificarea Deciziei Impact MAJOR Clientii Romania

DIGI RCS & RDS a publicat o notificare oficiala extrem de serioasa despre care ar trebui sa stie chiar acum milioane de clienti din toata tara, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie luata de catre companie cu privire la reorganizarea grilei TV, in baza unei legi noi votate de Parlamentul Romaniei, si promulgata.

DIGI RCS & RDS ii anunta pe clientii care beneficiaza de servicii de televiziune despre faptul ca incepand cu data de 12 octombrie va avea loc o reorganizare etapizata a grilei de programe, incepand cu Bucuresti si Ilfov, insa restul judetelor din tara vor vedea modificarile in timp, in urmatoarele saptamani si luni.

Conform celor de la RCS & RDS, gripa de programe TV ar urma sa fie standardizata, cu o structura de baza la nivel national, insa modificarile vor fi facute dupa ce se va calcula impactul real al acestor schimbari asupra abonatilor din toata Romania, deci veti vedea totul desfasurandu-se intr-o perioada lunga de timp.

RCS & RDS nu este singurul furnizori de servicii de televiziune care trebuie sa faca acest proces in momentul de fata, astfel ca e posibil sa vedeti modificari insemnate chiar daca beneficiati de servicii de televiziune inclusiv de la alte companii, dar e posibil ca toate sa se faca in timp, nu chiar atat de rapid.

DIGI demarează procesul de reorganizare a grilei, conform modificărilor din legea audiovizualului și, începând de miercuri, 12 octombrie, clienții din București și Ilfov vor recepționa noua grilă. Reorganizarea acesteia în toate județele se va realiza etapizat, după evaluarea impactului real al acestor schimbări asupra abonaților, respectiv în funcție de capacitatea companiei de a prelua și soluționa eventualele sesizări cu privire la modificarea grilei.

Pentru clienții care dețin set-top-box-uri DIGI sau televizoare cu profil DIGI (în principal modele produse începând cu anul 2014), reorganizarea canalelor TV în grilă se va realiza prin scanare automată, iar pentru cei care au televizoare fără profil DIGI sau mai vechi de anul 2014, va fi necesară o scanare manuală.