Germania Anunta Noi Ajutoare Militare pentru Ucraina in Plin Razboi

Germania Anunta Noi Ajutoare Militare pentru Ucraina in Plin Razboi

Germania a anuntat noi ajutoare militare foarte importante pentru Ucraina, aflata in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca vor ajunge pe front 16 tancuri Biber care permit crearea de poduri mobile, asta dupa ce alte 10 vehicule similare au fost deja livrate de catre germani, si probabil ca sunt folosite in lupta.

Germania va livra deasemenea si mai multe obuziere in perioada urmatoare, impreuna cu lansatoare de rachete MARS II, toate adaugandu-0se ajutoarelor oferite deja, iar totul arata o schimbare majora de strategie pentru Germania in ultima perioada, dupa ce multa vreme a evitat sa ajute tara invadata.

“Germania predă Ucrainei 16 tancuri Biber. Ministerul german al Apărării a promis livrarea la sfârșitul lunii iulie, spunând că tancurile „vor permite trupelor ucrainene să traverseze apele sau obstacole în luptă”.

Potrivit guvernului țării, Germania a furnizat Ucrainei și zece mașini de poduri pontoane. Pe 12 octombrie, guvernul german a anunțat că va preda Ucrainei mai multe obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 și lansatoare de rachete multiple MARS II.”