Ministrul Energiei: Anunturile de ULTIMA ORA cu Importanta Nationala pentru Romani

Ministrul Energiei Anunturile ULTIMA ORA Importanta Nationala Romani

Ministrul Energiei face o noua informare extrem de importanta pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca ofera o serie de informatii extrem de importante cu privire la sectorul energetic din Romania, iar asta pentru ca vorbeste despre Combinatul Energetic Oltenia, unul de importanta nationala pentru Romania.

Ministrul Energiei vorbeste despre noi investitii care vor fi facute in cadrul acestui Combinat Energetic, fara ca el sa fie inchis, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei vrea sa il mentina in functiune pana cand productia de energie electrica pe baza de carbune nu va mai functiona din punct de vedere al eficientei comerciale.

“La momentul aniversar de astăzi am transmis un mesaj clar pentru cei de la CEO: nu închidem nimic, ci, din contră, investim în modernizare și pregătim complexul pentru viitor. Da, în Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care România are nevoie. De aceea, în ultimii 3 ani Guvernul a alocat aproximativ 1 miliard de euro pentru funcționarea optimă a CEO.

Iar pentru modernizare, CEO trece în prezent printr-o etapă de schimbare, dar nu se închide. Când acele unități, care produc energie electrică pe bază de cărbune, nu vor mai putea să funcționeze din punct de vedere al eficienței comerciale, vor fi în rezervă, pentru că nu se știe ce situații vom avea de înfruntat pe viitor. Vom avea grijă să funcționeze atât timp cât este necesar, dar totodată vom trece și la etapa de folosire a gazului natural și de producție a energiei din surse regenerabile.

Ministerul Energiei oferă tot sprijinul ca să construim mai departe, pentru ca acest complex să funcționeze zeci sau chiar poate sute de ani de acum încolo. De asemenea, nu se pune problema ca oamenii să plece acasă, ci îmi doresc să fim împreună o echipă, pentru a finaliza acest proiect de modernizare. În acest sens aproape 900 milioane de euro, din Fondul pentru Modernizare, se vor investi în județele Gorj și Dolj.

Ne pregătim pentru viitor, pentru independența energetică a României. ”Electrocentrala Rovinari” – 50 de ani de activitate – 1972 – 2022. Astăzi am participat la acest moment aniversar alături de colegi din Parlament, din administrația locală, din conducerea CEO, dar și alături de foști și actuali salariați ai Termocentralei Rovinari.

În cei 50 de ani de funcționare rezultatele sunt următoarele: peste 220,5 TWh energie electrică produsă, peste 1040 mii ore de funcționare însumate ale grupurilor energetice. Vârful energiei produse în cei 50 de ani a fost înregistrat în anul 2006: aproximativ 7 TWh. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit și contribuie la funcționarea electrocentralei. Suntem în continuare preocupați să modernizăm activitatea.”