Rusia Relocheaza Trupe in Belarus si Pune Presiune pe Armata Ucrainei

Rusia Relocheaza Trupe in Belarus si Pune Presiune pe Armata Ucrainei

Rusia a trimis 170 de tancuri si 100 de tunuri si mortiere de calibre cuprinse intre 100mm – 200 mm in Belarus, impreuna cu aproximativ 9.000 de soldati, ca parte a ceea ce ar trebui sa fie un grup de lupta care sa desfasoare exercitii militare, si sa fie pregatit de un raspuns in cazul in care NATO ar ataca.

In realitate, Rusia vrea sa imparta armata Ucrainei si sa impiedice efectuarea de contraofensive in sudul tarii, mentinand o forta substantiala in apropiere de Kiev, ceea ce va forta ucrainienii sa repozitioneze trupe si tehnica militara pentru a respinge eventuale atacuri noi venite din Belarus spre Kiev.

“Aproximativ 170 de tancuri, până la 100 de tunuri și mortiere de calibru peste 100 mm, până la 200 de vehicule de luptă și 9.000 de soldați vor sosi din #Rusia în #Belarus ca parte a unei „grupări regionale de trupe”.

Ministerul Apărării al lui Lukașenko a dat o explicație ridicolă despre activitatea militară din țară. „Desfășurarea trupelor NATO în apropierea granițelor, intensitatea antrenamentului #NATO cu teme ofensive și sprijinul elementelor radicale #belaruse sunt văzute ca amenințări la adresa securității”.”