Tarile Baltice cer Crearea unui Tribunal International pentru Judecarea Crimelor de Razboi din Ucraina

Tarile Baltice cer Crearea unui Tribunal International pentru Judecarea Crimelor de Razboi din Ucraina

Tarile Baltice cer Uniunii Europene sa faca un tribunal special pentru judecarea crimelor de razboi care au fost comise in Ucraina de catre armata rusa pana in momentul de fata, iar cererea lor nu este singurala, asta pentru ca foarte multe cereri similare au fost facute si de catre alte tari din toata lumea.

Discutiile despre crearea unui tribunal international pentru judecarea crimelor de razboi din Ucraina sunt in derulare de ceva vreme, insa este deocamdata destul de improbabil sa fie creat prea curand, chiar daca sansele ca el sa fie facut la un moment dat raman in continuare destul de mari, asa cum s-a intamplat si dupa Al Doilea Razboi Mondial.

“Estonia, Letonia, Lituania solicită UE să înființeze un tribunal special pentru crimele rusești. Miniștrii de externe ai Estoniei, Letoniei și Lituaniei au publicat o declarație comună pe 16 octombrie prin care cer Uniunii Europene și altor parteneri internaționali să ajute Ucraina să creeze un tribunal special care va urmări conducerea politică și militară a Rusiei.

„Pe măsură ce atacul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei continuă, UE trebuie să acționeze pentru a se asigura că căutarea dreptății și a răspunderii pentru crimele oribile ale Rusiei în Ucraina se află în centrul politicii noastre”, se arată în declarație.”