Comisia Europeana Anunta Noi Masuri pentru Plafonarea Preturilor in Energie

Comisia Europeana Anunta Noi Masuri pentru Plafonarea Preturilor in Energie

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial astazi o serie de noi masuri foarte importante cu privire la criza energetica prin care trece intreaga lume in momentul de fata, scopul fiind de a asigura securitatea livrarii de gaze in aceasta iarna, confirmand mecanisme pentru plafonarea preturilor, si achizitii comune de gaze naturale.

Comisia Europeana spune deasemenea ca orice tara care se afla intr-o criza energetica va putea cere si primi gaze de la alte tari din spatiul comunitar in schimbul unor compensari corecte, iar mai multe detalii cu privire la masurile care vor fi puse in aplicare puteti citi mai jos, ele urmand a fi adoptate oficial.

“Ne-am pregătit bine pentru iarna care urmează, umplându-ne depozitele de gaz, economisind energie și găsind noi furnizori. Acum putem aborda prețurile volatile cu mai multă siguranță. Conferință de presă privind un nou pachet de măsuri pentru abordarea prețurilor ridicate la energie.

Astăzi propunem noi reguli de urgență pentru a aborda această criză energetică, asigurând în același timp securitatea aprovizionării în această iarnă. Acest lucru se va realiza prin achiziție comună de gaze, mecanisme de limitare a prețurilor, solidaritate între țările UE în caz de penurie.

Orice țară din UE care se confruntă cu o situație de urgență sau o penurie de aprovizionare ar primi gaz de la alții în schimbul unei compensații echitabile. Propunem extinderea obligației de solidaritate la țările UE neconectate cu instalații GNL.

Pentru a ne consolida pregătirea pentru posibile situații de urgență, propunem, de asemenea, măsuri care să permită țărilor UE să reducă în continuare consumul de gaze neesențiale. Acest lucru ar trebui să garanteze că gazul este furnizat serviciilor și industriilor esențiale, fără a afecta clienții vulnerabili.”