Engie: Anuntul IMPORTANT Transmis Oficial pentru Toti Clientii din Romania

Engie Anuntul IMPORTANT Transmis Oficial Toti Clientii Romania

Engie, una dintre marile companii furnizoare de gaze naturale si energie electrica pentru romani, le transmite clientilor din intreaga tara informatii extrem de importante pentru preturile legate de energia electrica pe care o consuma, o notificare de pe website-ul sau explicand totul foarte clar.

Engie spune ca pretul plafonat la energie electrica pentru clienti este de o.68 lei/kWh, cu TVA, daca acestia consuma pana in 100 kWh pe luna, el crescand la 0.8 lei/kWh daca se depaseste consumul de 100 kWh pe luna, si se ajunge pana la 255 kWh, dar numai daca ei nu au avut un consum mediu lunar mai mare de 300 kWh in 2021.

Informatiile pe care Engie Romania le-a publicat pe website-ul sau au menirea de a ne pregati pentru ceea ce vor include facturile care vor fi trimise de catre companie in cursul acestei luni, dar si in lunile urmatoare, mai ales pe masura ce ne apropiem de iarna, si vom consuma mai mult curent electric.

Engie Romania va include informatiile acestea si in unele dintre facturi, astfel ca ne vom putea face o idee foarte clara cu privire la cati bani vom avea de platit pentru consumul pe care-l vom genera in cursul urmatoarelor luni, si e posibil ca sumele sa nu fie chiar atat de mici precum ne-am dori noi.

Prețul plafonat de energie electrică pentru clienții casnici se va aplica în funcție de consumul mediu lunar din anul 2021. Astfel, prețul final facturat este maximum 0,68 lei/kWh (TVA inclus), în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 kWh și 100 kWh inclusiv.

Pentru clienții al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100,01 kWh și 300 kWh inclusiv prețul este calculat astfel: maximum 0,8 lei/kWh (TVA inclus), în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2022; maximum 0,8 lei/kWh (TVA inclus), pentru un consum lunar de maximum 255 kWh pentru perioada 1 septembrie 2022 – 31 august 2023. Consumul de energie electrică ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1) din OUG nr. 27/2022.