Germania Confirma ca va Antrena 5.000 de Soldati Ucrainieni in Perioada Urmatoare

Germania Confirma ca va Antrena 5.000 de Soldati Ucrainieni in Perioada Urmatoare

Germania merge pe aceeasi cale precum partenerii sai europeni, astfel ca a hotarat sa antreneze nu mai putin de 5.000 de soldati ucrainieni care vor reveni la lupta pe frontul din Ucraina in urma pregatirilor care vor avea loc undeva in Germani, conform unei declaratii facute de catre premierul Olaf Scholz.

Germania a ezitat foarte mult sa ofere ajutor militar Ucrainei in ultimele luni, insa lucrurile s-au schimbat in aceasta toamna dupa ce Rusia a inceput sa atace si mai multe obiective civile, si sa ucida mai multe persoane, si e posibil ca mai mult ajutor sa fie oferit in viitorul nu foarte indepartat.

“Germania va antrena 5.000 de soldați ucraineni până în primăvară. Antrenamentul se va desfășura în cadrul Misiunii de Asistență Militară în sprijinul Ucrainei, care își propune să pregătească aproximativ 15.000 de soldați ucraineni, transmite AP, citându-l pe cancelarul german Olaf Scholz.

„Prin aceasta, subliniem disponibilitatea noastră de a participa la construirea pe termen lung a forțelor armate ucrainene puternice, mână în mână cu partenerii noștri”, a spus Scholz.”