Rusia se Gandeste sa se Retraga din Herson cat mai Rapid

Rusia se Gandeste sa se Retraga din Herson cat mai Rapid

Rusia, dupa luni de ocupare neintrerupta a Herson-ului, ia acum foarte serios in considerare sa se retraga din aceasta regiune pentru ca atacurile constante ale armatei ucrainiene fac imposibila mentinerea pozitiilor pe care tara le-a ocupat pana in momentul de fata, deci ar vrea sa faca un pas inapoi.

Rusia a ordonat deja evacuarea a zeci de mii de localnici din cauza avansurilor facute de catre armata ucraineana, insa mutarea soldatilor si echipamentelor militare din oras ar fi o problema foarte serioasa care ar putea forta, pana la urma, decizia de a nu se ordona o retragere din respectiva regiune.

“Rusia „se gândește serios” la o retragere majoră din Herson. „Autoritățile ruse iau în considerare serios o retragere majoră a forțelor lor din zona de la vest de râul Nipro”, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Rusia s-ar confrunta cu o provocare serioasă de a extrage trupe și echipamente peste râul de 1.000 de metri lățime, se arată în raport.

Întrucât toate podurile permanente sunt grav avariate, forțele ruse s-ar baza „în mare măsură pe un pod temporar cu șlep” pe care l-au construit recent lângă Herson și pe unitățile militare de feriboturi cu pontoane, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie.”